Rabobank test negatief op rustdag

Michel (Baraja)
Tijdens de rustdag in Grenoble werden er 51 renners onderworpen aan een bloedtest. Geen van de coureurs was positief bevonden.

Het was al de derde grootscheepse dopingcontrole tijdens deze Ronde van Frankrijk. Twee dagen voor de start onderging het hele peloton al een bloedtest, datzelfde gebeurde bij 41 renners voorafgaand aan de ploegentijdrit. Vandaag moesten de renners van Rabobank, Gerolsteiner, Quick Step, Liberty Seguros, Crédit Agricole en Domina Vacanze zich melden voor een bloedcontrole. Bij geen van de renners werd onregelmatigheden in het bloed waargenomen.

Morgen mogen dus alle 175 overgebleven renners van start gaan voor de tiende etappe, van Grenoble naar Courchevel, over 192,5 kilometer. Na een vlakke aanloop van ongeveer tachtig kilometer wacht de lange beklimming naar de Cormet-de-Roselend, waarna de favorieten voor de eindzege elkaar op de slotklim naar Courchevel voor het eerst echt kunnen testen in de bergen. De vorige twee winnaars in Courchevel waren met Pantani en Virenque in ieder geval niet de minsten.