Breukink niet ontevreden over ploegentijdrit

Michel (Baraja)
Ploegleider Erik Breukink is zeker niet ontevreden na de twaalfde plek van Rabobank in de ploegentijdrit. Vooral het sterke rijden van Menchov werd met veel plezier onthaald bij de bankiersploeg.

In 2004 was Rabobank nog zesde tijdens de ploegentijdrit naar Arras. Toch wil Breukink niet mokken na een twaalfde plaats in Blois: ”We hebben nu eenmaal niet het allerbeste team voor zo'n ploegentijdrit. Ik kan niemand iets verwijten. De jongens hebben zich uitstekend verweerd. Dat Erik Dekker na zijn lange ontsnapping van gisteren nog zo sterk kon rijden, heeft me toch nog verbaasd. Menchov was absoluut de sterkste. Dat is de allerbelangrijkste conclusie van deze tijdrit. Dat geeft heel veel vertrouwen voor de komende weken.”

Breukink zette vooraf nog in op de achtste plaats: ”Ik ben van het beste uitgegaan. Maar je ziet dat de verschillen tussen de ploegen onderling heel klein zijn. Er zit maar 43 seconden tussen onze twaalfde plaats en de vooraf gedachte achtste plaats. Vanaf de vierde plaats zijn de verschillen tussen de teams gering, 1 minuut 15.”

Ook Michael Boogerd zag een goede Menchov: ”Ik was zelf niet slecht en kon goede beurten maken aan kop. Maar vooral Denis Menchov presteerde erg goed, complimenten dus. Helaas had Michael Rasmussen veel moeite om het tempo bij te houden, dat was jammer.” Rabobank verliest met de twaalfde plaats overigens twee minuten op winnaar Discovery Channel, in plaats van de reële schade van bijna drie minuten, dit vanwege de aanpaste regels sinds 2004.