Armstrong al 67 keer in geel

Michel (Baraja)

Lance Armstrong mocht na de ploegentijdrit alweer voor de 67e keer de gele trui aantrekken. Op de eeuwige ranglijst dient de Texaan enkel Bernard Hinault en Eddy Merckx voor zich te dulden.

‘The Boss’ staat al ruim boven het aantal van Jacques Anquetil (51) en Miguel Indurain (60). Op papier zou Armstrong de prestatie van Hinault nog kunnen evenaren of zelfs verbeteren. De Fransman kwam in zijn loopbaan tot een totaal van 79 gele truien. Merckx deed het met 96 leiderstruien zelfs nog beter. Omdat Armstrong op 25 juli geen profwielrenner meer is zal de Kannibaal dat record dus mogen houden. Armstrong weet echter nog niet of hij morgen weer in het geel staat: ”Dat moet je aan ploegleider Johan Bruyneel vragen.”

Waarschijnlijk is dat Discovery Channel er nog niet veel aan gelegen is de leiderspositie van hun kopman nu al te verdedigen. De sleutelpositie zal morgen bij de ploegen van de sprinters liggen. In 2004 wist Thomas Voeckler de dag na de ploegentijdrit de gele trui te veroveren, om hem pas in de laatste Tourweek weer te moeten afstaan.