Rzasa niet langer welkom bij Heerenveen

Olga (Nuongirl)
Tomasz Rzasa mag gaan uitkijken naar een nieuwe club. De verdediger van SC Heerenveen werd maandag de toegang tot de training ontzegd, omdat hij niet langer onder contract staat bij de ploeg van trainer Gertjan Verbeek.

In het contract van de Pool was een clausule opgenomen waarin stond dat hij 70 procent van de wedstrijden moest spelen, om een langer verblijf te verdienen. De speler zelf ging er echter vanuit dat de contractverlenging automatisch zou plaatsvinden. De Friese club zegt echter dat de linksback zelf had moeten aangeven dat hij wilde blijven.

Verbeek vind het niet leuk, maar zegt wel dat hij op het moment betere spelers voor de linksbackpositie tot zijn beschikking heeft. "Ik ben heel eerlijk naar hem toe geweest en heb hem gezegd dat hij het dit seizoen heel moeilijk zou krijgen. Hij mag de concurrentie aangaan, maar dan moet hij wel aantonen dat hij beter is dan de andere spelers die voor zijn positie in aanmerking komen", aldus de trainer.

"We hopen dat het niet tot een conflict komt bij de arbitragecommissie. Tomasz zoekt nu een andere club. Hij en wij hebben de goede hoop dat hij nog ergens transfervrij aan de bak komt," aldus Verbeek.