Van Hooijdonk nieuwe aanvoerder NAC

Raymond (RayMania)
Voormalig aanvoerder Rob Penders van NAC Breda heeft de aanvoerdersband overgedragen aan de terugkerende Pierre van Hooijdonk.

De 35-jarige spits kreeg de aanvoerdersband op de eerste training van NAC Breda. "Hij was het niet zat of zo", aldus coach Ton Lokhoff in BN/De Stem. "Hij vond het alleen logisch dat een speler als Van Hooijdonk met zijn uitstraling en ervaring aanvoerder is."

Achter de van Fenerbaçhe overgekomen Van Hooijdonk is Penders volgend seizoen de vice-aanvoerder. Sander van Gessel, die dit seizoen de transfer maakte van FC Groningen, is de derde aanvoerder bij de club uit Breda.

De eerste training trok maandag 400 toeschouwers. Van Hooijdonk kon rekenen op een warm welkom van de fans. Van Hooijdonk was duidelijk in de doelstelling van NAC Breda volgend seizoen: "We hebben één 'droge' doelstelling en dat is de play-offs halen", aldus Van Hooijdonk. "Verder is er nog de wat dromerige doelstelling om de Amstel Cup te winnen. We willen in elk geval proberen de finale te halen, maar ja, dan denk ik er direct achteraan: als je die haalt, moet je 'm winnen ook. Maar goed, op dat soort dingen kun je iemand nooit vastpinnen. We gaan ons best doen om die doelstellingen te halen, dat is wél een zekerheid."