Coulthard vindt de nieuwe regels waardeloos

Olga (Nuongirl)
David Coulthard is niet bepaald positief over de regels die de FIA dit jaar heeft ingevoerd om de Formule 1 aantrekkelijker te maken. De Schot zegt dat de regels de sport onrecht aandoen, en er voor zorgen dat er een 'gehandicapte Formule 1' overgebleven is.

De regels die rond de kwalificaties en de race gelden vind de Schot maar niets. Vooral de startvolgorde voor de kwalificatie die bepaald wordt door de finish in de race ervoor zet bij hem veel kwaad bloed.

"De regels zijn niet ontworpen en bedoeld om van de races een wrak te maken, maar ze doen het wel. Als je vroeg uitvalt in de race dan moet je ook vroeg kwalificeren, en dat is een groot nadeel. De baan wordt tijdens de kwalificatie steeds beter. Het is dus een gehandicapt systeem dat we hebben. Als je gehandicapt raakt door een motorprobleem waar de coureur geen schuld aan heeft, dan wordt het publiek een mooie race onthouden, net als nu in Frankrijk is gebeurd," aldus de Schot.

"Al deze regels zijn ontworpen om Ferrari af te remmen. Dit team met Schumacher hebben 5 jaar lang de F1 gedomineerd. We zouden blij moeten zijn met een dergelijk succes, en hen toejuichen, we moeten ze niet voor het succes bestraffen. Het is fout om iemand te bestraffen omdat die zijn werk goed doet, en de anderen niet. Met de huidige kunstmatige grid lopen we alleen maar het risico dat de minderen het wereldkampioenschap op een negatieve manier beïnvloeden".