FIA komt met gewijzigde plannen voor 2008

Olga (Nuongirl)
De overkoepelende organisatie van de Formule 1, de FIA, heeft de nieuwe reglementen gepresenteerd aan de teams. De president van de FIA, Max Mosley, deed eerder al voorstellen over het opnemen van de nieuwe reglementen die vanaf 2008 zullen gelden. De opzet die 17 juni werd gepresenteerd, is nu aangepast en bevestigd.

De opgestelde reglementen zijn goedgekeurd door de FIA World Council en zullen bijdragen aan het weren van high-tec elektronica om zo de kosten te kunnen verlagen. De reglementen zijn inmiddels aan de teams en aandeelhouders voorgelegd. De teams kunnen dan voor 1 augustus hun op- en aanmerkingen over de regels kenbaar maken.

Een overzicht van de reglementen voor 2008:

- invoeren van standaard elektronische units om het gebruik van traction control te weren, de kosten van elektronica terug te brengen en de FIA het testen te laten limiteren
- invoeren van standaard versnellingsbakken, met handmatig schakelen en koppeling
- één bandenleverancier en de terugkeer van de slickbanden
- weren van het sturen van informatie van de pitmuur richting de wagen op het circuit
- invoeren van standaard remmen
- rijder kan wagen starten zonder hulp van buitenaf
- reserve wagens (T-car) verboden
- testlimiet van 30.000 kilometer per jaar
- mogelijkheid om chassis te kopen van andere teams

Daarnaast denkt men erover om de carbon fiber ophanging te verbieden, evenals het verplicht stellen dat benzinetanks volledig leeggehaald kunnen worden na de race. Dat laatste werd voorgesteld zodat er een herhaling kan worden voorkomen van de schorsing die het team van BAR dit seizoen kreeg opgelegd.