Boonen blaakt van vertrouwen

Michel (Baraja)
Tom Boonen is vol vertrouwen na zijn twee ritzeges in twee dagen. Zondag was hij verreweg de snelste in Les Essarts en gisteren sloeg hij toe in Tours.

Ondanks al de hosanna en euforie blijft Boonen realistisch: ”Hoeveel ritten ik nog kan winnen? Nog zes, maar hoeveel ik er ga winnen is iets anders.” Boonen is vooral ook content met zijn groene trui: ”Met de groene trui Parijs halen zou buitengewoon zijn. In de tweede week zijn er niet zoveel punten te rapen, dus wie na de eerste week een grote voorsprong heeft, heeft een stevige bonus.”

De sprinter van Quick-Step is dit seizoen na zeges in onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix toch al aardig op dreef: ”Ik denk dat ik een goede engelbewaarder heb. Alles waar ik dit jaar voor werk, lukt gewoon. Ik heb toch veel bijgeleerd dit jaar. Ik was al kalm, maar nu ben ik nog kalmer. Mijn sterkste punt is nog beter geworden. Ik kan de race ook beter inschatten.” Ook de ploegleider van Boonen, Patrick Lefèvre, is heel tevreden: ”Dit is zeer sterk van Tom. Nu durf ik wel te zeggen dat hij de sterkste is. Hij heeft zijn concurrenten vandaag weer een opdoffer gegeven en dat komt altijd aan, fysiek en mentaal.”