Coulthard: "Mika beter dan Kimi "

Olga (Nuongirl)
David Coulthard heeft tijdens het grootste gedeelte van zijn F1 carrière een Fin als teamgenoot gehad. Tussen 1996 en 2001 had de Schot tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen als teamgenoot, en van 2002 tot en met 2004 was dit Kimi Räikkönen.

Maar wie is volgens de Schot de beste van de twee ? "Het zijn allebei buitengewone rijders. Als je me er toe zou dwingen om een onderscheid te maken - er was een periode toen ik keek naar de telemetrie van Mika en dacht 'Bloody Hell! Dat is indrukwekkend'," aldus de coureur van Red Bull Racing.

"Ik heb niets tegen Kimi, maar ik kan niet zeggen dat ik me ooit herinner dat ik dezelfde reactie heb gehad tijdens het bestuderen van zijn gegevens. Ik vind dat Mika meer betrouwbaarder supersnel was. Kimi maakt zo nu en dan een ongewoon kleine, en daardoor verrassende fout - maar ik ben aan het muggenziften nu."

Wel denkt David dat Kimi nog zal kunnen gaan groeien. "Ik denk dat hij in staat zal zijn om hetzelfde succesniveau te behalen als Mika op het moment dat Kimi besluit met pensioen te gaan."