Breukink tevreden over zijn renners

Olga (Nuongirl)
Na de tweede etappe in de Tour de France was ploegleider Erik Breukink van de Rabobank-ploeg tevreden over zijn renners.

"De ploeg heeft gedaan wat we hebben afgesproken. We moesten proberen mee te gaan als er groepen wegsprongen. Maar je moet een beetje geluk hebben."

Joost Posthuma had dat geluk niet. De tourdebutant was direct na het begin van de etappe erg actief. "Ik had me voorgenomen meteen als ik een kansje zag ervoor te gaan. Toen ik met een groep weg was, zag ik Bobby Julich. Dan kan je beter meteen afstappen, want daarmee kom je nooit weg. Twee keer demarreerde ik, maar Julich haalde me twee keer terug. Die groep van vier mocht van hem wel weg."

Tijdens de eerste vlakke Tourweek rekent Beukink niet op een overwinning van een van zijn rijders. "Je hebt veel etappes waarvan je voor 99 procent zeker weet dat ze op een massasprint uitlopen. Het was erg moeilijk om daar in deze etappe doorheen te breken. Erik Dekker is goed in vorm en daarmee dachten we een kans te hebben in de laatste tien kilometer."

Dekker probeerde het nog wel in de slotfase van de etappe, maar maar de sprintersploegen, en met name FDJeux.com en Quick Step, gaven de Nederlander geen ruimte.

Michael Rasmussen, Michael Boogerd en vooral Denis Menchov hebben bij Rabobank een beschermde status. "Marc Wauters heeft als taak de hele dag bij Menchov te blijven. Die moet hem vrijhouden van valpartijen. Rasmussen en Boogerd krijgen ook extra assistentie."