Mogelijk extra Indy-race

Benjamin (Dagobert)
De zeven Michelin-teams die niet startten tijdens de GP van Indianapolis zijn met een nieuw idee op de proppen gekomen. Ze willen na het seizoen alsnog een GP verrijden, die niet meetelt voor het kampioenschap. Met dit idee zijn de zeven teams naar Bernie Ecclestone gestapt. Hij zal het voorleggen aan Tony George, directeur van de Indianapolis Motor Speedway.

Ron Dennis zegt dat de teams op deze manier proberen aan te geven dat zij door hun acties en beslissingen deel zijn geweest van het probleem. "We zeiden dat we wat zouden doen om het al genereuze aanbod van Michelin aan te vullen," zo zei hij.

Het voorstel is om op 23 oktober te racen, een week na de GP van Shanghai. Het enige probleem is het weer, aangezien het aanzienlijk kouder zal zijn dan in juni. Gemiddeld zal het minder nat zijn, maar ook tien graden kouder.

Een grote vraag blijft verder nog of Ferrari ook mee zal willen racen. En of een eventuele afwezigheid van de rode bolides niet zal leiden tot enorm lage bezoekersaantallen. Daarnaast zijn er voor het weekend al conferenties gepland rondom het circuit en kan daardoor de accommodatie mogelijk tot problemen leiden.

Een ander belangrijk issue is het uitzenden op TV. Veel zenders zullen na een jaar met dure F1 uitzendrechten misschien niet geïnteresseerd zijn een dergelijke race. Ook is het maar de vraag of het in de uitzendschema's past.

Ron Dennis denkt dat het mogelijk is, al zal het logistiek uitdagend worden. "We moedigen alles aan dat het imago van de F1 kan herstellen," zo zegt de baas van McLaren.