Räikkönen denkt dat het zwaar gaat worden

Olga (Nuongirl)
Kimi Räikkönen zal het zondag niet makkelijk krijgen om het puntenverschil tussen hem en kampioenschapleider Fernando Alonso te verkleinen.

Vrijdag kende de Fin nog motorproblemen waardoor hij tien plaatsen naar achteren gezet zal worden op de startgrid. Voor Räikkönen betekent dat dat hij vanaf de 13e plaats zal gaan starten.

"Het zal een zware race worden. Mijn rondje was ok. De auto doet het goed en we kunnen niet meer doen dan wachten tot morgen en zien wat we kunnen bereiken in de wedstrijd. Ik heb er vertrouwen in dat we een competitief pakket en een goede strategie hebben, dus punten en misschien zelfs een podium zijn realistische gedachten."

Teamgenoot Juan Pablo Montoya was, zoals wel vaker, een stuk langzamer dan Räikkönen, het verschil bedroeg maar liefst een hele seconde. "Mijn rondetijd is ongeveer gelijk aan wat ik in de trainingen reed. Ik had niet het voordeel om laat in de kwalificatie mijn ronde te mogen rijden. Echter, tot nu toe ben ik altijd in staat geweest om me in de wedstrijd te verbeteren. Men verwacht dat de temperatuur mogen een stuk hoger ligt. Dat zal de zaak beïnvloeden en voor ons hopelijk goede gevolgen hebben", aldus de Colombiaan.