Minardi tevreden na eerste trainingen

Olga (Nuongirl)
Tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Frankrijk eindigde Minardi-coureur Christijan Albers als 20e. Zijn teamgenoot Patrick Friesacher liet de 21e tijd noteren. Hiermee waren beide coureurs sneller dan Tiago Monteiro en Christian Klien.

"Helaas verloren we wat tijd in de tweede sessie vanwege een versnellingsbakprobleem. Het team heeft geweldig werk geleverd door me weer snel de baan op te krijgen. Ik heb zodoende voor het einde van de sessie nog wat consistente rondetijden kunnen neerzetten. Jammer genoeg kwam ik wat verkeer tegen tijdens mijn laatste run, zodat ik niet helemaal de limiet heb kunnen opzoeken. Het was een productieve dag en we hebben daarnaast meerdere nieuwe componenten getest", aldus de Nederlander.

Friesacher zei dat er veel progressie is bereikt met de wagen. "Het was een positieve dag. We hebben een goede tweede sessie beleefd en we hebben absoluut vooruitgang geboekt met de wagen. Ik weet zeker dat er nog ruimte is voor verbetering, maar we gaan morgen het beste maken van de oefensessies om zo een goede afstelling te vinden voor de kwalficatie".

Ook de teambaas van Minardi, Paul Stoddart, was tevreden over zijn coureurs. "Beide sessies gingen redelijk goed, behalve dan dat we de versnellingsbak van Christijan moesten verwisselen. Het vervangen duurde nog geen twintig minuten".