Bekele loopt bijna wereldrecord

Michel (Baraja)
Kenenisa Bekele heeft tijdens de Golden League-wedstrijd in Parijs net niet het wereldrecord op de vijf kilometer gelopen. Op dezelfde avond won Aziz Zakari de 100 meter bij de mannen. Bij de Nederlanders maakte polsstokhoogspringer Rens Blom indruk met een tweede plaats.

Blom moest alleen de Amerikaan Brad Walker voor zich laten. De Nederlandse atleet sprong 5 meter 70. Een andere Nederlander, Simon Vroemen, eiste geen hoofdrol voor zich op bij de 3000 meter steeple chase. De 36-jarige Vroemen stapte onderweg uit de race.

Meer indruk maakte de Ethiopiër Bekele op de vijf kilometer. De tweevoudig Olympisch kampioen liep een tijd van 12.40.18; slechts drie seconden boven zijn eigen wereldrecord dat hij vorig jaar liep in Hengelo. Op de 100 meter won de Ghanees Zakari in 10.04, hij bleef Obikwelu met één honderdste voor. Bij de vrouwen was Christine Arron op deze afstand de snelste in 11.03. Op de 110 meter horden was er gisteren een grote verrassing. De twee favorieten, Xiang Liu en Allen Johnson, moesten het beiden afleggen tegen de Fransman Ladji Doucouré.