Moreau maakt van bolletjestrui doel

Michel (Baraja)
Christophe Moreau gaat dit jaar voor de bolletjestrui. De Fransman van Crédit Agricole wil zelfs zijn algemeen klassement opofferen om de opvolger te worden van Richard Virenque.

In 2000 eindigde Moreau net niet op het podium van de Tour; hij werd vierde vlak achter zijn toenmalige ploeggenoot Beloki. Daarna werd de Fransman nog een keer achtste en twaalfde in de Tour. Nu richt hij zijn pijlen dus op de bolletjestrui: ”Dit jaar wil ik zelfs enkele minuten in het klassement verliezen om maar een paar punten te pakken op sommige bergen.”

Ook vorig jaar was Moreau al een paar keer in de aanval om punten te veroveren voor de bolletjestrui. Toen was Virenque echter nog strijdlustiger en veroverde hij voor de zevende keer het tricot van de beste klimmer. Dat was toen een verbetering van het record van Van Impe en Bahamontes. Vanaf 2004 is het reglement van de bolletjestrui aangepast: aankomsten bergop leveren dubbele punten op. Daarom is het ook zeker niet uitgesloten dat klassementsrenners weer met het tricot aan de haal gaan.