Bruyneel: "Ik denk niet dat Lance morgen wint"

Michel (Baraja)
Johan Bruyneel, de ploegleider van Discovery Channel, denkt niet dat zijn kopman Lance Armstrong morgen erin slaagt de tijdrit naar Noirmoutier te winnen.

De Belg acht de kans klein dat Armstrong morgen al een nieuwe gele trui mag aantrekken: ”Winnen wordt moeilijk, er zijn veel specialisten. Veel renners hebben zich speciaal voorbereid op de tijdrit van morgen.” Bruyneel zegt nog te twijfelen over de huidige staat van Ullrich: ”T-Mobile zegt wel dat Ullrich scherper staat, maar ik kijk naar zijn resultaten. En zijn Ronde van Zwitserland was minder sterk dan vorig jaar. Maar dat is de voorbereiding. Zaterdag beginnen we vanaf nul.”

Armstrong mocht in het verleden twee keer na één dag de gele trui aantrekken. In 1999 vierde hij zijn comeback in de Tour met het gele tricot. Drie jaar later was hij in Luxemburg twee seconden sneller dan Laurent Jalabert. Dat waren echter prologen; de tijdrit van morgen is eerder te vergelijken met de start van 2000: in Futuroscope. Toen bedroeg de afstand zestien kilometer en won David Millar; Armstrong werd toen tweede, Ullrich vierde.