Gemeente helpt Fortuna weer

Benjamin (Dagobert)
Fortuna Sittard lijkt voorlopig gered van de ondergang. De gemeenteraad van de gemeente Sittard-Geleen schold de noodlijdende club donderdagavond haar ozb-schuld van 225.000 euro kwijt.

De Limburgse club kampt al lange tijd met financiële problemen. Zo werden een uitbetalingsachterstand van salaris en vakantiegeld in mei afgelost door een projectontwikkelaar en de gemeente. Door de financiële problemen kreeg de club ook al tweemaal puntenaftrek. De gemeente hielp de club daarvoor al door winkels rondom het nieuwe stadion toe te staan, waardoor de club meer inkomsten krijgt. De afspraak is dat tweederde hiervan gebruikt wordt om schulden af te lossen.

In totaal heeft de club een schuldenlast van 24,3 miljoen euro. Door de kwijtschelding kan Fortuna werken naar een financieel gezonde situatie. Wethouder Geene zegt dat de club ook afspraken heeft kunnen maken met de Belastingdienst, banken en andere schuldeisers.

Op het moment dat Fortuna alle afspraken heeft gemaakt is het laatste woord nog altijd aan de KNVB die de saneringsovereenkomst beoordeeld en aan de hand daarvan besluit of de club inderdaad een licentie zal krijgen. Dan zal de club pas echt zekerheid hebben over haar toekomst.