Argentijnen Coria, Nalbandian verder

Michel (Baraja)
De Argentijnen Nalbandian en Coria hebben zich als laatste mannen geplaatst voor de laatste zestien op Wimbledon. Beide spelers hadden wel een vijfsetter nodig.

David Nalbandian plaatste zich met veel moeite voor de vierde ronde tegen het nieuwe Britse tenniswonder Andrew Murray. In de eerste twee sets had Nalbandian in elke servicegame moeite met de Brit, die zelf sterk serveerde en ook in de rally’s de finalist van 2002 dikwijls de baas was. Murray won de eerste twee sets dan ook met 7-6 en 6-1. In de derde set kwam Nalbandian al snel twee breaks voor; hierna liet Murray de set lopen. De Brit werd moe en spaarde energie. Het cruciale moment in de vierde set vond plaats op 4-4 toen Nalbandian serveerde. Murray, die in de vorige ronde Stepanek klopte, miste enkele breakkansen. In de volgende game sloeg Nalbandian wel meteen toe bij zijn eerste kans. In de beslissende set brak Nalbandian meteen door de eerste servicegame van Murray. Hierna was het verzet van de jonge Murray gebroken.

Guillermo Coria moest het opnemen tegen Jürgen Melzer. Op Roland Garros troffen de twee elkaar ook al. Toen won ‘uiteraard’ gravelbijter Coria. Melzer zou op gras Coria beter partij moeten kunnen bieden dan toen in Parijs. Dat bleek ook in de eerste twee sets; het werd twee keer 6-2 voor de Oostenrijker. Coria had moeite met de opslag van Melzer en maakte voor zijn doen veel onnodige fouten.

Coria kon de situatie toch nog omkeren. Vooral in de vijfde set maakte de runner-up van Roland Garros 2004 een paar meesterlijke punten. Hij bleef ook sprinten op elke bal. De laatste drie sets eindigden in 6-3, 6-3 en 6-4 voor Coria, die in de volgende ronde Andy Roddick treft: een mooi affiche.