Federer in vier sets langs Kiefer

Michel (Baraja)
Roger Federer heeft zich geplaatst voor de vierde ronde op Wimbledon. De Zwitserse nummer één van de wereld rekende in een spannend duel af met de Duitser Nicolas Kiefer: 6-2, 6-7, 6-1 en 7-5.

Federer had het vandaag zeer lastig tegen Kiefer. In 2002 verloor de titelhouder op Wimbledon in Halle al eens van Kiefer op gras. Ook vandaag liep het zeker niet op rolletjes voor de Zwitser. Toch boekte hij zijn 32e grasoverwinning op rij.

In de eerste set was Federer duidelijk de meerdere van Kiefer. Op 1-1 werd de Duitser gebroken. Later gebeurde dit nogmaals, zodat de Zwitser comfortabel de eerste set binnensleepte. In de tweede set ging Kiefer steeds beter serveren en zette hij met gevarieerd spel Federer onder druk. De tweevoudig Wimbledon kampioen serveerde zelf echter ook sterk zodat een tiebreak de logische uitkomst was. In die tiebreak nam Federer een 5-2 voorsprong, maar toch verloor hij de tiebreak, door veel onnodige fouten.

De volgende set leverde een snelle break op voor de Zwitser, die weer op volle stoom raakte. Getergd door zijn setverlies maakte hij enkele magnifieke punten. De set werd feitelijk beslist op het moment dat Federer bij 4-1 nogmaals door de service van de Duitser heenging. In de volgende set brak Kiefer twee keer de service van Federer. De regerende kampioen brak echter telkens weer terug, ook toen Kiefer voor de set serveerde. Op 5-5 plaatste Federer, die maandag tegen Ferrero uitkomt, met enkele fraaie winners de beslissende break.