Sauber: "BMW-deal noodzakelijk"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Peter Sauber heeft verklaard dat de overname van zijn team door BMW noodzakelijk was om de wagens op het circuit te houden. Zijn team had financiele problemen door het stijgen van de kosten in de Formule 1.

"In de afgelopen tien jaar is de Formule 1 extreem duur geworden door diverse nieuwe regels. We hadden een uitstekende infrastructuur en uitmuntend personeel, maar op andere vlakken kwamen we net iets tekort," aldus Sauber. Financieel gezien was ook het verlies van de hoofdsponsor Red Bull een flinke klap voor het Zwiterse team. Sauber: "Het is erg moeilijk om als onafhankelijk team te blijven bestaan. Daarom heb ik een aantal jaren geleden al aangegeven dat ik bereid was het team te verkopen aan een sterke partij."

Peter Sauber heeft ook een aantal details over de overname door BMW bekendgemaakt. Zo zal Credit Suisse haar aandeel in het team tot nul reduceren en zal Sauber zelf met twintig procent van de aandelen achterblijven. Het huidige personeelsbestand van 300 mensen zal grotendeels hetzelfde blijven en wellicht wat groeien. "Voor de windtunnel hebben we maar één ploeg beschikbaar, waar andere teams in drie ploegen kunnen werken. Ook kunnen we momenteel maar met één wagen testen, terwijl iedereen dat met twee auto's doet."