Wimbledon: Grosjean, Coria naar derde ronde

Michel (Baraja)
Sébastien Grosjean en Guillermo Coria zijn door naar de derde ronde op Wimbledon. Grosjean won eenvoudig van Hanescu, terwijl Coria na vijf sets Malisse op de knieën kreeg.

Grosjean haalde zowel in 2003 als in 2004 de halve finales op Wimbledon. Zijn favoriete ondergrond is dan ook gras. Ook op Queens boekte hij in het verleden met twee finaleplaatsen al uitstekende resulaten. In zijn partij tegen de Roemeen Victor Hanescu bleek weer eens zijn voorliefde voor gras: hij won eenvoudig met 6-3, 6-4 en 6-2. De Roemeen, zeker geen slechte speler op gras, werd volledig kansloos gelaten. In de eerste ronde had Grosjean het nog lastig tegen Llodra. Pas in vijf sets versloeg hij toen zijn landgenoot. Nu ging het dus crescendo. In de derde ronde neemt de Fransman het op tegen Djokovic of Garcia-Lopez.

Coria haalde ook de laatste 32. Hij versloeg de Belg Xavier Malisse. Het werd 3-6, 6-3, 7-5, 6-7 en 6-4 voor de kleine Argentijn. Malisse was in 2002 nog halve finalist op Wimbledon, terwijl Coria toch vooral bekendstaat als gravelbijter. Zo werd Coria op Rosmalen al heel snel uitgeschakeld. Toch was Coria steeds de dominantere speler. Af en toe dolde Coria zelfs met Malisse. Zaterdag mag Coria het opnemen tegen de Oostenrijker Melzer voor een plaats bij de laatste zestien.