AZ wil Emanuelson huren

Olga (Nuongirl)
AZ wil Urby Emanuelson graag huren van Ajax. De linkermiddenvelder is momenteel actief op het WK onder 20 jaar en zal pas na het toernooi gaan beslissen of hij Ajax tijdelijk wil verlaten.

Naast AZ zouden ook RKC Waalwijk en Willem II interesse hebben. "Een aantal clubs, waaronder AZ, heeft geïnformeerd of ze me kunnen huren, maar ik concentreer me nu alleen op het toernooi. Pas als dat afgelopen is ga ik nadenken over komend seizoen."

Er zal na afloop van het toernooi eerst een gesprek met trainer Danny Blind volgen, Blind zei eerder dat hij in Emanuelson vooral een linkshalf ziet. "En op die positie heb ik bij Ajax o.a. concurrentie van Wesley Sneijder. Dat is natuurlijk niet de minste. AZ is een mooie club, maar ik weet eerlijk gezegd niet of Ajax me ook aan AZ wil verhuren".

De algemeen directeur van de Amsterdammers, Arie van Eijden, zegt dat een verhuur niet aan de orde is. "We hebben zijn contract net verlengd tot 2008 en daaruit kun je opmaken dat we tevreden zijn over Urby´s ontwikkeling."