Russinnen Myskina, Koeznetsova verder

Michel (Baraja)
De Russinnen Koeznetsova en Myskina zijn door naar de tweede ronde op Wimbledon. De Zwitserse Schnyder vond al na één dag haar Waterloo.

De als vijfde geplaatste Koeznetsova had een zeer eenvoudige wedstrijd tegen de Britse Llewellyn. Het werd 6-0 en 6-1 voor de US Open winnares van 2004. Een betere tegenstandster had Koeznetsova zich niet kunnen wensen. Vooral de vele onnodige fouten braken Llewellyn op.

Myskina had het een stuk lastiger. Tegen de Tsjechische qualifier Katerina Bohmova stond ze continu op achterstand. De Russin begon dramatisch aan de wedstrijd. Ze kwam snel een break achter. Tevens raakte ze geblesseerd aan haar schouder. In die eerste set kwam ze nog even terug, maar de 18-jarige Bohmova won die set. Myskina speelde beter in de tweede set. Toch had ze een tiebreak nodig om die set naar haar toe te trekken. In de beslissende set leek alles toch voorbij voor de winnares van Roland Garros 2004: Bohmova kwam met 4-1 voor. Myskina zette echter alles op alles en won alsnog met 6-4.

Patty Schnyder verloor wel. In drie sets was ze de mindere van de Italiaanse Serra Zanetti. In de laatste set werd het 6-3 voor de Italiaanse. In het tweede bedrijf serveerde Serra Zanetti al voor de wedstrijd, maar toen kon ze haar zenuwen niet de baas.