Albers: "Tuurlijk ben ik blij"

Olga (Nuongirl)
Na het debacle op de Motor Speedway deed Christijan Albers weinig moeite om zijn vreugde over de uitslag te verbergen. "Tuurlijk ben ik blij met mijn vijfde plaats en vier WK-punten. Ikke wel. Superblij zelfs."

De Nederlander zegt dat hem weinig verweten kan worden en zowel Minardi F1 als Bridgestone valt niets aan te rekenen. "Regels zijn nu eenmaal regels en daar moet je je aan houden. Je kunt niet ineens de regels aanpassen omdat zeven teams problemen hebben met hun banden".

Zijn blijdschap noemt de 23-jarige Albers logisch. "Aan het begin van het jaar werd Bridgestone afgemaakt, omdat ze een mindere band zouden leveren dan Michelin. Dat merk heeft echter op de veiligheidslimiet gewerkt en is er overheen gegaan. Dat mag je Ferrari en Minardi niet verwijten. Nu wij een keer een voordeel hebben boven Michelin, moeten de andere teams niet klagen."

Albers zegt dat hij weinig heeft gemerkt van de protesten van het Amerikaanse publiek. "Ik kan de boosheid van het publiek wel begrijpen, maar ik kan er ook niets aan doen".

Hij zegt verder dat het onredelijk zou zijn geweest als er vlak voor de race een chicane zou zijn aangelegd in de voor Michelin-banden gevaarlijke kombocht. "We hebben daarop niet kunnen testen, je krijgt heel andere omstandigheden en versnellingsbakverhoudingen. Bovendien hadden de banden en de motor met hogere temperaturen te maken gekregen"