Cadiz en Celta de Vigo promoveren

Michel (Baraja)
Na Alaves zijn ook Celta de Vigo en Cadiz gepromoveerd naar de Primera Division. Cadiz werd kampioen van de Segunda Division.

Vooral de promotie van Celta de Vigo zal de Spaanse voetbalbond opgelucht adem doen halen. Twee weken geleden nog vierden de Galiciërs al de promotie. De champagne kon echter weer terug in de ijskast toen bleek dat Celta een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. Celta dreigde al met juridische stappen tegen de Spaanse voetbalbond. Door een 2-0 zege op Lleida is dat scenario dus afgewend. Jandro en Perera scoorden voor de ploeg. Na één jaar afwezigheid keert Celta terug in de hoogste Spaanse klasse.

Cadiz moest zelfs vijftien jaar wachten op een rentree in de Primera Division. Twee jaar geleden leek de club nog op een faillissement af te stevenen. Tussenkomst van een Ierse voetbalcommentator bracht echter redding. Deze man pompte veel geld in de club. Extra leuk voor de fans van Cadiz was dat ook de titel werd binnengehaald. Het feest werd gevierd op het veld van Xerez, waar Cadiz won met 2-0. Deportivo Alaves, dat al zeker was van promotie, liet de titel glippen door op eigen veld te verliezen van Sporting Gijon.