Nieuw dopingschandaal bij Phonak?

Heeft de Zwitserse wielerploeg Phonak opnieuw met dopingperikelen af te rekenen? Volgens de Zwitserse krant "BLICK" wel.

De Zwitserse krant meldde dat het team zelf tijdens de Ronde van Georgia eerder dit jaar dopingproducten vond in het bezit van renner Tomasz Nose, een neo-prof bij het team. De krant meldt ook dat de renner in kwestie op staande voet zou zijn ontslagen.

Aanvankelijk ontkende Phonak met klem het bericht. "Nose is niet ontslagen, en we betalen hem nog elke maand. Hij is een renner die problemen had in het begin van het seizoen. Hij integreerde moeilijk in het team en komt daardoor niet meer in actie." aldus de Belgische team manager John Lelangue.

Gisteren op de Duitse tv echter gaf sportdirecteur Rene Savary wel toe dat er een probleem met de renner was: "Er zijn problemen met hem na een 'interne controle' en hij is geschorst door het team. Niet ontslagen"

Phonak weigert echter verdere uitleg over de zaak te geven. Vorig jaar nog miste de ploeg bijna zijn Pro-Tour ticket omdat drie toprenners van de ploeg op doping werden betrapt. Oscar Camenzind, Tyler Hamilton en Santiago Perez.