FIFA stuurt slecht presterende scheidsrechters weg

Olga (Nuongirl)
De wereldvoetbalbond FIFA zal niet schromen slecht presterende scheidsrechters op het komende toernooi om de Confederatie Cup naar huis te sturen. Dit zei voorzitter Sepp Blatter maandag, De harde woorden zijn een gevolg van de diverse arbitrale dwalingen op de eindronde van het WK voetbal in 2002.

"Er zal geen herhaling komen van de slechte prestaties tijdens het WK in 2002".Woensdag begint de strijd om de Confederatie cup in Duitsland, wat geld als test voor het wereldkampioenschap in 2006. "We laten nu de arbiters en hun assistenten geruime tijd samenwerken. Er is een duidelijke lijn aangegeven en die zullen we ook volgen."

De voorzitter wees in dat verband ook op het WK voor spelers tot 20 jaar dat momenteel in ons land wordt gehouden. "Bij de testen die in Nederland zijn gehouden, hebben sommige trio's gefaald. Die zijn direct naar huis gestuurd."

Blatter denkt dat professionele arbitrage er echt zal komen. "Er is geen andere weg. Niet dat professionele arbiters nooit fouten zullen maken, maar het is meer het psychologische effect dat we ermee bereiken. Een beroepsarbiter zal met meer respect in het veld worden behandeld."