Hockey: Den Bosch bluft Amsterdam af

Olga (Nuongirl)
Drie-en-twintig overwinningen op zes-en-twintig duels is niet voldoende voor een kampioenschap, dat ondervonden de dames van Amsterdam. In het gehele seizoen werden enkel de laatste twee play-off duels verloren, daarmee greep tegenstander Den Bosch de nationale titel.

Den Bosch was de finalereeks goed begonnen met een 4-1 thuiszege op het tot dan toe ongeslagen Amsterdam. In het tweede duel in het Wagener stadion leek Amsterdam nu toch hard op weg naar een beslissend derde duel. Het kwam 2-0 voor na twee doeltreffende counters van Clemens en op slag van rust Karres.

Den Bosch, dat de gehele wedstrijd aanviel, liet het er na de pauze niet bij zitten. Het wist echter pas in het laatste kwart van de wedstrijd een bres te slaan in de Amsterdamse verdediging, middels Donners (0-1) Tien minuten voor tijd werd tot afgrijzen van het thuispubliek de gelijkmaker aangetekend door Goderie. In blessuretijd klaarde wederom Donners de klus middels een rake strafcorner (2-3) Den Bosch pakt daarmee haar achtste landstitel op rij. Het onmogelijk geachte werd daarmee waar.

Den Bosch - Amsterdam 4-1 (1-1)

Amsterdam - Den Bosch 2-3 (2-0)