Celta de Vigo terug op het hoogste niveau

Bram (Chiel-Montagne)
Celta de Vigo keert na één seizoen afwezigheid terug in de Primera Division. De ploeg stelde zondag met een 1-3 zege in de uitwedstrijd tegen Xerez promotie veilig.

Grote man bij Celta was de Uruguayaan Fabian Canobbio die zijn ploeg met twee doelpunten aan de belangrijke zege hielp. Nummer vier Recreativo Huelva, dat niet op een promotieplaats staat, heeft nu met twee wedstrijden te gaan een onoverbrugbare achterstand van zeven punten op Celta.

Maar de club uit Vigo stelde met de overwinning niet alleen promotie veilig, ook werd de koppositie in de Segunda Division verstevigd. De ploeg heeft nu 76 punten uit 40 duels. Dat zijn er drie meer dan Aláves en zes meer dan Cádiz die respectievelijk op de tweede en derde plaats staan.

In Italië promoveerde Empoli naar de Serie A. Bij Arezzo werd 1-1 gelijkgespeeld en promotie afgedwongen. Empoli keert na één jaar weer terug in de hoogste Italiaanse divisie. Het resterende promotieticket gaat waarschijnlijk naar Genoa. De club kan voor het eerst in tien jaar weer promoveren naar de Serie A. Genoa speelde met 2-2 gelijk bij Piacenza en kan volgende week definitief promotie afdwingen.