Brazilië vertrouwt Argentinië niet

Raymond (RayMania)
Brazilië neemt voor het WK-kwalificatieduel met Argentinië op 8 juni eigen drinkwater mee naar de Argentijse hoofdstad Buenos Aires. De huidige wereldkampioen vertrouwt de Argentijnen niet en is niet van plan voor een tweede keer 'gedrogeerd' te worden.

Op het WK in Italië in 1990 zou de Argentijnse masseur een bidon met drinkwater - aangelengd met slaapmiddel - ter beschikking hebben gesteld aan de Braziliaan Branco. De linksback gaf achteraf aan misselijk en duizelig te zijn geworden na een slok van het gemanipuleerde water.

Ruim veertien jaar na dato bleken Branco's woorden ineens een stuk geloofwaardiger toen Carlos Bilardo, destijds Argentinië's bondscoach, een boekje open deed over zijn trucen. Gevraagd naar het incident antwoordde Bilardo schimmig. "Ik zeg niet dat het niet gebeurd is".

"Maar een dergelijk probleem hebben we nu in ieder geval niet meer", verzekerde Brazilië's bondscoach Carlos Alberto Parreira in de aanloop naar de klassieker. "In Argentinië drinken we alleen nog ons eigen water." Volgens Branco is dat verstandig. "Je moet niet denken dat de Argentijnen liggen te slapen. Als je even niet oplet, dan slaan zij toe".