Reacties op uitlatingen Gaumont

De reacties op de omstreden uitlatingen van de Franse ex-renner Phillipe Gaumont over het dopinggebruik van zijn vroegere ploegmaats laat niet op zich wachten. In de Belgische pers reageren Frank Vandenbroucke en Jo Planckaert

"Ik ben opgelucht omdat ik nu weet dat dit het laatste hoofstuk is van zijn jarenlange lastercampagne." weet Frank Vandenbroucke in de Belgische kranten te vertellen. "Hij zit in financiële moeilijkheden en wil geld verdienen ten koste van anderen. Hij heeft al véél levens om zeep geholpen. Ik kan ook drie boeken over hem schrijven. Ik overleg nu met andere beschuldigde renners of we stappen zullen ondernemen." Op de inhoud van Gaumonts beschuldigingen wilde 'vdb' evenwel niet ingaan.

Jo Planckaert steunt Vandenbroucke. "Gaumont is een 'pipo'. We gaan hem een proces aandoen. Het is serieuse laster, maar ik weet dat het van een labiele zot komt." aldus Planckaert. "Gaumont was altijd stoned. Hij nam 15 slaappillen en liep als een zombie door het hotel."

Gaumont beschuldigde Planckaert ervan een product dat veeartsen gebruiken te hebben ingespoten. "Ik ben in opspraak gekomen in de zaak rond veearts Landuyt. Ik ben dus een gemakkelijk slachtoffer." Planckaert kreeg voor zijn betrokkenheid in de 'zaak Landuyt' een lange schorsing van de Belgische wielerbond opgelegd.