Speed krijgt groen licht van Red Bull

Maurice (mbn)
Scott Speed zal in Canada en de Verenigde Staten voor Red Bull de vrijdagtrainingen rijden. Hij kreeg die bevestiging nadat hij gisteren op Silverstone testte.

De Amerikaan van het Red Bull Junior-team verdringt daarmee Vitantonio Liuzzi voor twee vrijdagen uit de rangorde van het team. Die mogelijkheid heeft de GP2-coureur, omdat in die weken in de GP2 niet wordt gereden. Na de vrijdagtests zal Speed weer gewoon het seizoen in de GP2 afmaken.

Christian Horner van red Bull verklaarde: "Voor volgend weekend en de week erna in Indianapolis hebben we besloten, na een succesvolle test op Silverstone deze week en in Barcelona eerder dit jaar, dat Red Bull Junior-rijder Scott Speed op de vrijdagen de derde auto een aantal keer mag rijden."

Horener is zeer te spreken over de prestaties van Speed: "Deze races vallen samen met een gat in zijn GP2-schema. We volgen zijn vooruitgang met interessse. Scott is duidelijk het meest veelbelovende talent uit de VS sinds een behoorlijke tijd. Zijn prestaties in Europa zijn erg indrukwekkend geweest."