Räikkönen houdt hoop op titel

Sierd (Legolas_Greenleaf)

Ondanks dat hij onderhand 32 punten achterstaat op Fernando Alonso, houdt Kimi Räikkönen hoop op de wereldtitel.

Vorige race verloor hij in de laatste ronde zijn leidende positie aan Alonso doordat zijn ophanging kapot ging. "Er zijn nog genoeg races in het seizoen. We proberen gewoon de volgende race te winnen en we zien wel waar het schip strandt.", aldus de Fin. Hij zei verder dat hij het eens was met de beslissing van McLaren om de band niet te verwisselen, ondanks de hevige trillingen die door de band werden doorgegeven aan de ophanging.

"Stoppen was ook geen optie. We wilden de race winnen, en als de ophanging het niet had begeven, hadden we dat waarschijnlijk ook gedaan. Het is een teleurstelling, maar wat kan je er aan doen?". De Fin vond dat de beslissing van McLaren was beïnvloed door de onduidelijke regels op het gebied van bandenwissels. Die regels zeggen dat er in het geval van een serieus risico mag worden gewisseld. Maar pas ná de race wordt er beslist of het een gerechtvaardigde wissel was of niet. Als het niet zo was, dan is het mogelijk dat er een diskwalificatie plaatsvindt.

"Je moet weten hoe erg de band beschadigd moet zijn voordat je hem mag wisselen. En als we hem hadden gewisseld, hadden we de eerste plaats verloren, en we moesten voor Alonso eindigen.", waren de woorden van de Fin. Maar Max Mosley is het daar niet mee eens. "Je moet niet vergeten dat een mechanisch falen op hoge snelheid ook gevaren kan meebrengen voor het publiek. Als je twijfels over je auto hebt, dan moet je naar binnen gaan, en als je dan nog twijfels hebt moet je eigenlijk opgeven.", aldus de president van de FIA.

"We willen niet de hysterie over banden aanwakkeren, maar iedereen moet wel zijn plaats en verantwoordelijkheden kennen. De regels in de Formule 1 hebben er altijd voor gezorgd dat de teams het zelf moeten kunnen beoordelen wanneer er prestatie tegenover mechanische problemen wordt gezet. Het team moet beslissen of een auto naar binnen moet of niet. De wedstrijdleider heeft wel een zwart-oranje vlag, maar die zal hij alleen in het uiterste geval gebruiken.", waren de woorden van Mosley.