Koeman in beeld bij Benfica

Olga (Nuongirl)
Ronald Koeman is kandidaat om Giovanni Trapattoni op te volgen als trainer van Benfica. Dinsdagavond bevestigde zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk dat de Portugese kampioen zich gemeld heeft voor Koeman. Een afspraak om te komen onderhandelen, is nog niet gemaakt.

"Ik heb inderdaad een telefoontje gekregen", aldus Lagendijk, "maar nog niet kunnen controleren of het serieus is of dat het iemand via-via betrof. De lijn was nogal slecht. Ik heb gezegd dat ik alleen met de president of de technisch directeur wil praten. Mij werd verteld dat de president woensdag contact zal opnemen."

Koeman zou de tweede Nederlandse oefenmeester kunnen worden in de Portugese competitie. Onlangs koos Co Adriaanse voor een dienstverband bij FC Porto.

Naast Benfica zouden volgens Lagendijk ook Atletico Madrid, dat Cesar Ferrando aan de dijk zette, en Deportivo la Coruna, dat na zeven jaar afscheid nam van Javier Irureta, interesse hebben in Koeman. "Hij ligt daar goed in de markt, maar ook in deze gevallen weet ik niet hoe serieus het is. Er wordt zo veel geroepen".