Ron Dennis verdedigt beslissing

Maurice (mbn)
Ron Dennis gelooft niet dat het een fout was om Kimi Räikkönen door te laten rijden. Dit ondanks dat de bandenproblemen uiteindelijk voor Raikkonen het einde van de race veroorzaakten.

In de laatste ronde uitvallen terwijl je op kop ligt. Het is waarschijnlijk één van de grootste nachtmerries van de meeste coureurs en bij Raikkonen gebeurde het vandaag. Bij de toeschouwers die de bandenproblemen al hadden gezien was de vraag of McLaren niet de band had moeten wisselen.

Ondanks de kennis achteraf blijft teambaas Ron Dennis achter de beslissing staan: "Het leven zit vol risico's. Dit zal een paar uur of een paar dagen kosten om te beseffen, maar ik vind de beslissing 100% goed. Ik geloof dat we de juiste beslissing hebben genomen, omdat we niet genoeg bewijs hadden dat de situatie onstabiel was. We deden wat nodig was om te winnen; bijna."

Raikkonen baalde flink na de race: "Het is een kutgevoel. Ik ben erg gefrustreerd dat ik uitviel in leidende positie in de laatste ronde, terwijl ik de race heb gedomineerd. We hebben tien kostbare kampioenschapspunten verloren."