Tilburgers doen NAC 'Kuip' cadeau

René (Eilanden)
Willem II speelt vandaag de finale om de Amstel Cup tegen PSV en de fans van de Tilburgse club konden het niet nalaten om de supporters van NAC Breda nogmaals aan dit feit te herinneren. In Breda plaatsten zij voor het stadion een badkuip in de kleuren van Willem II met de tekst 'Doede gullie ut mar mee deze Kuip!'.

Supporters uit beide kampen waren gedurende het seizoen al bezig met ludieke acties om elkaar de loef af te steken, net zoals de fans van FC Groningen en SC Heerenveen dat doen voor hun onderlinge duels. Zo werd er voor de onderlinge confrontaties onder andere mest gestort door de Tilburgers in Breda en verklaarden de supporters voor de wedstrijd in Tilburg de stad tot 'stiltegebied'.

Nu NAC een dramatisch seizoen achter de rug heeft en Willem II via de plek in de bekerfinale Europees voetbal heeft behaald, kon een actie van de Tilburgers bijna niet uitblijven. Overigens respecteren beide supportersgroepen de acties van elkaar en worden hierbij geen goederen of personen beschadigd.