San Antonio Spurs bijna in NBA finale

Raymond (RayMania)
De San Antonio Spurs zijn nog één zege verwijderd van een plek in de finale van het NBA kampioenschap. In de finale van de Western Conference kwam het op een 3-0 voorsprong.

De Spurs wonnen het derde duel in de best of 7 serie tegen de Phoenix Suns. Het werd 102-92. Na twee zeges in Phoenix waren de Spurs al goed op weg naar een plek in de eindstrijd van de NBA. Zaterdag won de ploeg ook het derde duel, dit keer van een compleet Phoenix. Die ploeg moest het in de eerste twee duels doen zonder guard Joe Johnson, die een blessure aan zijn gezicht opliep in de serie tegen de Dallas Mavericks. De fans hadden gehoopt dat de met masker spelende Johnson (zie foto) de ommekeer kon betekenen in de wedstrijdserie.

De Spurs lieten zaterdag zien dat zij een completer team zijn dan de Suns. In het eerste kwart scoorde de Spurs liefst 38 punten. In het tweede kwart richtte de ploeg zich op de defensie. De Suns scoorden maar tien punten in die periode en keken met de rust al tegen een 56-39 achterstand aan. Pas in de slotfase kwam de ploeg wat terug, maar een bedreiging vormde de Suns toen al niet meer.

Sterspeler Tim Duncan zorgde voor 33 punten en vijftien rebounds namens de Spurs. Manu Ginobili en Tony Parker kwamen beiden tot achttien punten. Amare Stoudemire tekende voor 34 punten namens de Suns, Steve Nash was goed voor twintig punten. De teruggekeerde Johnson kwam tot vijftien punten.