Rabobank tevreden na zware rit Giro

Maurice (mbn)
Op de voorlaatste dag van de Giro stond er nog de zwaarste beklimming van de hele ronde op het programma. Gevreesd door vele renners en vele ploegen, waaronder de Rabobank-ploeg.

Klimmer Michael Rasmussen is al een aantal dagen naar huis, en de angst was vooraf dat een aantal van de jonge renners, met Milaan in zicht, zouden moeten afstappen of buiten de tijd zouden finishen. Die angst bleek ongegrond. Grischa Niermann reed lang in de aanval en werd uiteindelijk goed zeventiende. Jonge Rabo-renners Kolobnev, Dekker en Eltink finishten allemaal bij de eerste vijftig.

Niermann gaf het begin van de etappe kleur door zijn vlucht met Ruslan Ivanov. Missichien hadden ze het zonder het kopwerk van CSC tot de finish weten te halen. Niermann eindigde uitrindelijk goed op een 18de plaats, op zeven minuten van winnaar Rujano.

Goed deed Rabobank's beste renners in het klassement Aleksandr Kolobnev het. De 24-jarige Rus reed in zijn eigen tempo de bergen op en finishte als 23ste op ruim tien minuten. In het algemeen klassement staat hij nu op een 21ste plaats. Met daarnaast in de laatste bergrit een 40ste en 44ste plaats voor Thomas Dekker en Theo Eltink, beiden nog voor Ivan Basso, kan de ploeg tevreden zijn.

Ploegleider Frans Maasssen is dan ook erg tevreden: "Vooraf waren ze er een beetje bang voor, de jonkies. Maar Kolobnev houdt goed stand. Dekker wordt veertigste en Eltink scoort ook goed. Gewoon heel erg goed gedaan. Ik ben ook heel tevreden over het feit dat Thomas op zijn twintigste tegen het einde van zo'n etappekoers zo'n goede vorm etaleert. Petje af."

Klassementsplaatsen Rabobank-renners:
21. Alexandr Kolobnev (Rus) +34:50
29. Theo Eltink (Ned) +1:01:02
51. Grischa Niermann (Dui) +1:44:57
75. Thomas Dekker (Ned) +2:30:20
108. Rory Sutherland (Aus) 3:16:00
135. Roy Sentjens (Bel) +3:41:54