FC Bayern München ook bekerwinnaar

Michel (Baraja)
FC Bayern München heeft na de landstitel ook de DFB-Pokal in de wacht gesleept. De ploeg van Roy Makaay won dikverdiend van Schalke 04. Het werd 2-1.

FC Bayern München opende furieus. Al in de beginfase ontketende de Beierse ploeg een massaal offensief. Dit resulteerde uiteindelijk niet in doelpunten, wel in scheidsrechterlijke missers. Een handsbal van Schalke 04 in het strafschopgebied en een doelpunt van Pizarro dat ten onrechte werd afgekeurd, zorgden voor frustratie bij FC Bayern.

Niettemin kwam Bayern wel op voorsprong in de eerste helft. En het was weer Makaay die de score opende. Hij tikte een rebound binnen na een wervelende soloactie van Zé Roberto. Maar drie minuten later kreeg Schalke wel een heel dubieuze strafschop toegekend. Lincoln maakte geen fout: 1-1.

Na de rust zakte Bayern iets terug, maar bleef het de dominerende ploeg. Weer Makaay had een belangrijk aandeel in de winnende treffer. Zijn voorzet hoefde door Salihamidzic alleen nog maar te worden binnengetikt.

Trainer Magath wint in zijn eerste seizoen bij Bayern dus meteen de dubbel. Volgend jaar zal Bayern ook in de Champions League van zich willen doen spreken.