Boonen doet goede zaken na tweede plaatsen

Michel (Baraja)
In de Ronde van België beleefde Tom Boonen nogmaals een grandioze dag. Na twee tweede plaatsten nam de Belg een stevige optie op de eindzege.

Vandaag legde het peloton zowel een ochtend- als een middagetappe af. In de ochtendrit, van Knokke naar Buggenhout over 108 kilometer, werd het voor de derde keer een massasprint. Maar de winnaar heette voor de verandering eens niet Boonen, maar Jurgen van Loocke, van Landbouwkrediet. Boonen had kettingproblemen en moest een lengte toegeven op de sensatie van de dag.

Na de middagetappe zou duidelijk worden of Boonen ook echt mee zou kunnen doen om de eindzege. In de vlakke tijdrit over vijftien kilometer vestigde Boonen nu ook zijn naam als tijdrijder: hij werd tweede. Slechts specialist Sosenka kon de ontketende Belg voorblijven. Wat opviel waren de top-10 noteringen van de Nederlanders Ten Dam en Scheuneman.

Boonen behoudt na deze dag de leiding in het klassement. Met nog twee redelijk lastige etappes voor de boeg moet hij in staat worden geacht de ronde in zijn eigen land op zijn palmares bij te schrijven.