Davenport heeft weer 3 sets nodig

Ambrosius
De nummer 1 van de plaatsingslijst heeft op Roland Garros weer 3 sets moeten spelen om door te gaan naar de volgende ronde. Deze keer was het 7-5 4-6 6-4 tegen Razzano.

In de eerste set kwam de Française met 4-1 voor, maar dit bleek niet genoeg om de set winnen, Davenport kwam namelijk sterk terug. In de tweede set was er precies hetzelfde scenario: 4-1 voor Razzano. Deze keer kon ze de voorsprong wel behouden, ondanks de re-break van Davenport.

In de derde en beslissende set begon de Amerikaanse sterk met meteen een break. Razzano liet zich niet van de wijs brengen en brak meteen weer door de service van Davenport. Het regende breaks in deze wedstrijd, zo ook weer op 3-2, dit betekende 4-2 voor Davenport en dit leek het einde voor de dappere Razzano. Maar ze pakte nog de laatste strohalm en brak wederom terug: 4-4. Davenport kon in de negende game de service weer doorbreken, waardoor ze alleen nog moest uitserveren voor de wedstrijd. Dit was deze keer geen probleem, waardoor de nummer één van de wereld na 9 sets in 3 rondes de vierde ronde bereikte. Daarin komt ze uit tegen de Belgische Kim Clijsters.