Hockey: Finalisten bekend

Olga (Nuongirl)
De play-offs om het nationaal hockeykampioenschap zijn halfweg, daarmee zijn de finalisten bekend. Bij de heren gaan Bloemendaal en Oranje Zwart de finale spelen. Bij de dames gaat het tussen Amsterdam en regerend kampioen Den Bosch.

Heren

Bloemendaal kende de nodige moeite met titelverdediger Amsterdam. In het eerste duel in het Wagener stadion van Amsterdam kwam het voor, maar de gastheren wisten uiteindelijk toch een verlenging af te dwingen. Teun de Nooijer scoorde daarin echter de golden goal (2-3) De return in Bloemendaal kende een vergelijkbaar verloop. Ditmaal was het echter Australisch international Jamie Dwyer, die in de verlenging de finaleplaats voor Bloemendaal bezegelde (3-2) In de finale zal hij echter afwezig zijn daar hij interlandverplichtingen heeft.

De nummer twee uit de reguliere competitie, Oranje Zwart, had het iets eenvoudiger met SCHC. Nadat in Bilthoven het eerste duel in de slotfase nog bijna werd verspeeld door een heldenrol van Roderick Weusthof, die tweemaal scoorde, werd thuis met duidelijke cijfers afgerekend (3-4/4-1) Troy Elder was voor de club uit Eindhoven de grote man, hij scoorde in het eerste duel viermaal. Elder koos er eerder voor de wens van zijn bondscoach te negeren, hij is er derhalve wel bij in de finale tegen Bloemendaal.

Woensdag 1 juni - 19.30 uur
Oranje Zwart - Bloemendaal

Zaterdag 4 juni - 12.30 uur
Bloemendaal - Oranje Zwart

Zondag 5 juni - 12.30 uur *
Bloemendaal - Oranje Zwart

Dames

Bij de dames kende Amsterdam als verwacht geen problemen met Kampong, de nummer vier uit de reguliere competitie. Amsterdam. Amsterdam, dat het gehele seizoen pas één gelijkspel weggaf, won in Utrecht eerst flexibel met 2-4 om het vervolgens in eigen huis met 3-0 af te maken. Het bevestigt daarmee de favorietenrol. Eveline Wisse Smit drukte op beide wedstrijden haar stempel door in totaal driemaal tot scoren te komen.
Regerend landskampioen Den Bosch gaf zich niet gewonnen tegen Laren. In het eerste duel speelde het moeizaam 1-1, waar het weken eerder in de competitie nog 4-2 verloren had. In de verlenging sloeg Mijntje Donners alsnog toe (1-2) In de return kwam het door blessures geteisterde Laren met elf vrouwen van de eerste selectie opdagen, enkel A-jeugd nam plaats op de bank. De strijd bleef lang nog enigszins spannend, maar de 2-0 eindstand was logisch.

Zondag 5 juni - 14.00 uur
Den Bosch - Amsterdam

Woensdag 8 juni - 19.30 uur
Amsterdam - Den Bosch

Zondag 12 juni - 14.00 uur
Amsterdam - Den Bosch *

* indien noodzakelijk