ASWH landskampioen zaterdaghoofdklasse

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Gisteravond heeft ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht de landstitel bij de zaterdagamateurs veroverd. De ploeg, die de afgelopen vijf jaar al drie afdelingstitels in de hoofdklasse veroverde, had aan een 2-2 gelijkspel uit bij het Spakenburgse IJsselmeervogels genoeg.

De Ambachters, getraind door Jack van den Berg, wonnen dit jaar met overmacht de hoofdklasse A. In de kampioenscompetitie nam men het op tegen de ploeg die de eeuwige ranglijst van het zaterdagamateurvoetbal aanvoert, IJsselmeervogels en de kampioen van de hoofdklasse C, Excelsior '31. Deze Rijssense ploeg had in de eigen afdeling gestunt door direct na promotie kampioen te worden.

Na een 3-0 thuiszege tegen IJsselmeervogels en een 0-0 uit bij Excelsior '31, volgde een sensationele 3-2 zege thuis tegen datzelfde Excelsior '31. Een 0-2 achterstand werd met 3 goals in 4 minuten omgebogen. In de wetenschap dat een puntendeling genoeg was, trok men naar Spakenburg.

ASWH kwam na 34 minuten spelen op 0-1 door Arjan Human, die met 3 goals en 3 assists toch al goud waard was in deze nacompetitie, maar zag de IJsselmeervogels via André Kemper direct weer op 1-1 komen. Na rust scoorde Richard Corts de 2-1 voor de "Rooien" uit Spakenburg, waarna invaller Walter van Ommeren een kwartier voor tijd de gelijkmaker produceerde. ASWH hield de 2-2 vast en kan dus gaan feesten, alvorens om de algehele amateurtitel van Nederland te gaan spelen tegen de kampioen van zondag, vermoedelijk Argon.