Lampre actief op F1-circuit

Maurice (mbn)
Op een rustdag kiezen de meeste renners er voor om een uurtje te fietsen om de spieren soepel te houden. Lampre koos gisteren om dat te doen op het circuit van Monza.

De drukke Italiaanse wegen zijn niet erg geschikt om rustig even ontspannen de spieren los te fietsen. Dus koos Lampre voor het dichtbij gelegen circuit van Monza. Op het afgesloten circuit konden de renners rustig ontspannen fietsen, in een wel wat andere omgeving dan normaal.

Giuseppe Martinelli, technisch directeur van het Lampre-Caffita team, vond het wel geslaagd: "Het was belangrijk om vandaag (gisteren, red.) zonder de stress van het verkeer te kunnen fietsen. Dit moment op Monza heeft ons een zinvolle manier van relaxen gegeven."

Voor Simoni was de rustdag een mooie manier om zich op te laden voor de finale strijd om de roze trui: "Ik weet dat de komende dagen lastig worden, maar ik wil nog niet opgeven. Vanaf donderdag zal ik aanvallen. Ik zie Di Luca en Savoldelli als mijn grootste concurrenten, beide sterk en vastberaden, maar ik onderschat Garate en Caucchioli ook nog niet. Damiano Cunego zal als teamgenoot belangrijk voor me zijn in de bergen."


Vol over de kerbs op Monza