Winst Kimi door e-mail

Roel (jozef444)
De overwinning van Kimi Räikkönen in Monaco heeft hij misschien wel te danken aan een e-mail. Tijdens de race werd er vanuit het hoofdkwartier in Woking, Engeland, een e-mail gestuurd waarin instructies voor de race door werden gegeven.

Het team van McLaren heeft tijdens de race drie mensen in Engeland zitten om de strategie tijdens de Grand Prix te bekijken. Daarnaast kunnen zij ook tactische tips geven aan het team dat aanwezig is op de baan. Neil Martin, één van de chief strategists van het team, stuurde in ronde 25, net na de safety car op de baan kwam, een e-mail naar monaco met twee woorden: "Stay out."

In eerste instantie was er verwarring bij het team aangezien de twee grootste concurrenten, Renault en Williams, beide hun wagens binnen riepen om te stoppen. Dit was ook het plan van McLaren die Räikkönen eigenlijk de volgende ronde binnen wilden halen, maar dit werd veranderd na het e-mailtje uit Engeland. Räikkönen: "Niemand snapte er in het begin iets van. Ik schreeuwde vanuit m'n auto waar ze in godsnaam mee bezig waren."

Teambaas Ron Dennis: "De hoofd engineer maakte de beslissing. We kregen het mailtje en hadden tien seconden om er naar te handelen. We hebben uiteindelijk voor het advies uit Woking gekozen."

Dit had als gevolg dat Räikkönen buiten bleef, en voldoende voorsprong pakte nadat de safety car van de baan was om een veilige stop te maken in ronde 41. Uiteindelijk wist de jonge Fin hierdoor zijn tweede Grand Prix van het seizoen te winnen, na die van Spanje.