Popovych eindwinnaar in Catalonië

Michel (Baraja)
Yaroslav Popovych heeft de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De talentvolle Oekraïner zag zijn leiderspositie in de slotrit niet meer bedreigd worden. De Noor Hushovd won de slotrit in Barcelona.

Na vier ritten veroverde Popovych het leiderstricot. De renner van Discovery-Channel sloeg zijn slag op de slotklim in die etappe. In de klimtijdrit naar Arcalis maakte hij echter geen indruk, maar zijn eindzege kwam nooit in gevaar.

De slotrit was slechts 113 kilometer lang, maar de renners moesten onderweg naar Barcelona toch drie cols trotseren, weliswaar niet met een lastige stijgingsgraad, maar het waren wel lange beklimmingen. Toch kwam niemand serieus in de problemen.

Na een redelijk snelle etappe liet Thor Hushovd weer eens zijn snelle benen spreken. Hij klopte Rodriguez ruim. Van andere sprinters had hij helemaal niets te vrezen: die zitten nu allemaal in Italië.

Popovych heeft zo een uitstekende voorbereiding achter de rug voor de Ronde van Frankrijk, waarin hij de eerste knecht zal zijn van Armstrong. De afgelopen jaren schitterde de renner van toen nog Landbouwkrediet steeds in de Ronde van Italië. Ook Ullrich kan terugkijken op een degelijke ronde. In ieder geval zit hij nu al op zijn streefgewicht voor de Tour.


Uitslag zevende etappe:

1. Thor Hushovd (Noo) 2.32.57
2. Fred Rodriguez (VS) + z.t.
3. Miguel Perdiguero (Spa) + z.t.
4. Sebastian Lang (Dui) + z.t.
5. Claudio Corioni (Ita) + z.t.


Eindklassement:

1. Yaroslav Popovych (Oek) 22.36.56
2. Leonardo Piepoli (Ita) + 0.20
3. David Moncoutié (Fra) + 0.59
4. Michael Rogers (Aus) + 1.18
5. Aitor Osa (Spa) + 1.23
18. Jan Ullrich (Dui) + 3.38
22. Iban Mayo (Spa) + 4.16