Montezemolo: "Banden het grootste probleem"

Mischa (HPoi)
Via de pers heeft Ferrari-'president' Luca di Montezemolo zijn onvrede geuit over de Bridgestone banden. De banden-fabrikant reageerde direct.

Montezemolo liet na een wederom teleurstrellend weekend weten dat de banden het grootste probleem is voor zijn team. Natuurlijk was Bridgestone er als de kippen bij om de onvrede over de banden wat weg te nemen.

Een Bridgestone woordvoerder: "Montezemolo maakt zich begrijpelijk zorgen over de huidige resultaten van Ferrari, vooral na het uitvallen van Michael Schumacher door het verlies van druk in twee van zijn banden. Bridgestone begrijpt de frustratie en we werken harder dan ooit om het weer goed te maken. We hebben de kans om nauw samen te werken met Ferrari en samen hebben we al veel gewonnen. In de toekomst gaan we absoluut weer winnen."

Ook Ferrari-teambaas Jean Todt heeft zijn zegje gedaan over de problemen met de banden. Jean wil niet klagen, want Ferrari heeft er bewust voor gekozen om met Bridgestone door te gaan. Todt: "Bridgestone is een geweldige partner. Je hoeft echter maar een klein probleem te hebben, zoals op het moment het geval is, of je hebt ineens acht wagens voor je neus. Hoor je mij klagen? Nee, we wisten dat dit kon gebeuren, maar we hebben hier bewust voor gekozen."

Toch heeft Todt er niets op tegen als een ander team ook Bridgestone banden zou gaan gebruiken. "Het zou ons zeker helpen met testen." In de kwalificaties presteren de banden niet optimaal omdat de Bridgestone's niet snel op temperatuur komen. Ook aan dat probleem wordt gewerkt maar wanneer dit probleem 'onder de knie' is weet Todt niet. "Daar wordt nu aan gewerkt, maar we weten nog niet wanneer er resultaten worden geboekt."


(l.) Barrichello, (r.) Montezemolo