[Upd] Heidfeld tien plekken terug op grid

Paladijn
Nadat Mark Webber al motorproblemen had en daarom niet deelnam aan de eerste vrije training heeft Nick Heidfeld nu op dezelfde wijze een groter probleem. Het team heeft namelijk besloten zijn motor te wisselen waardoor de Duitser tien plaatsen terug zal worden gezet op de startgrid.

De vorige Grand Prix in San Marino verliep nog zo goed voor de Duitser met een zesde plek, maar het team verwachtte dat hij de finish niet zou halen met deze motor. Teambaas Mario Theissen liet in een reactie weten: "Daarom hebben we deze beslissing toch maar genomen." Of Webber ook een motorwissel krijgt is nog even afwachten.

Update:
Het probleem met Heidfeld's motor was te wijten aan een defecte uitlaatklep. Het team vermoedt dat Webber's motor hetzelfde defect zou kunnen ontwikkelen en laat daarom twee nieuwe, aangepaste motoren uit München overvliegen. Omdat Webber dit weekend een ongebruikte motor had gekregen en er nog geen meter mee heeft gereden, kan deze gewisseld worden zonder dat de coureur tien plaatsen terug wordt gezet op de grid.