Kampioenschap voor Chelsea

René (Eilanden)
Door een 0-2 overwinning bij Bolton Wanderers is Chelsea de nieuwe kampioen van het Premiership. Het is voor de club uit Londen de tweede titel in de historie. Het eerste kampioenschap werd exact vijftig jaar geleden behaald.

Coach Jose Mourinho wilde geen enkel risico lopen, en ondanks dat er komende week een Champions League-wedstrijd tegen Liverpool op het programma staat, stelde hij zijn beste beschikbare spelers op. Arjen Robben en Damien Duff zaten vanwege blessures niet bij de selectie.

Net als vele voorgaande wedstrijden begon Chelsea defensief aan de wedstrijd. Bolton Wanderers was veel in balbezit en pompte veel ballen in de 'zestien' van The Blues. Veel gevaar stichtte Bolton er echter niet mee.

Alhoewel de ploeg van Mourinho er aanvallend absoluut niet aan te pas kwam, was het wel Chelsea dat na een uur op voorsprong kwam. Via Drogba ontving Lampard de bal en haalde van dichtbij doelteffend uit. Nauwelijks een kwartier later was het wederom Lampard die via een counter de 0-2 op het scorebord schoot en daarmee het langverwachte kampioenschap voor Chelsea veiligstelde.