Contador wint vierde etappe Romandië

Maurice (mbn)
Alberto Contador heeft de laatste gewone etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam weten te schrijven. In de laatste kilometers van de slotbeklimming plaatste hij de beslissinde demarrage.

Vandaag ging Erik Dekker opnieuw, dit maal samen met Zberg en Moncoutié, in de ontsnapping. De Rabobank-renner verdedigde de puntentrui, die hij de dag ervoor had veroverd. Ook Thomas Dekker was in de aanval op de voorlaatste beklimming, maar diens vlucht was kortstondig. Hij geraakte bij Erik Dekker, maar tezamen werden ze door het peloton opgelokt.

De laatste etappe voor de slottijdrit van morgen, was gedurende de hele dag onrustig. Er waren vele ontsnappingen, maar voor de laatste klim stond al vast dat de verschillen niet al te groot zouden worden.

Op de laatste klim heerste Cunego. Klassementsleider Botero kon op de tanden mee en nummer drie Mentsjov kon Cunego niet echt aanvallen. Een groepje van tien man bleef over door het tempo van Cunego. In de laatste anderhalve kilometer demarreerden Piepoli en Contador uit die groep. Contador bleek veel inhoud over te hebben en sprintte bergop hard door en wist zo de etappe te pakken. Cunego werd derde en pakt door de bonificatiesecondes de leiding in het klassement.

Uitslag vierde etappe:
1. Alberto Contador (Spa) 3.40.49
2. Leonardo Piepoli (Ita) + 0.04
3. Damiano Cunego (Ita) + 0.11
4. Stefano Garzelli (Ita) z.t.
5. Miguel Perdiguero (Spa) z.t.
6. Denis Mentsjov (Rus) z.t.

Algemeen klassement:
1. Damiano Cunego (Ita) . .
2. Santiago Botero (Col) + 0.03
3. Denis Mentsjov (Rus) + 0.13
4. Alberto Contador (Spa) + 0.19
5. Daniel Atienza (Spa) + 0.31
6. Manuel Beltran (Spa) + 0.33
7. Marco Fertonani (Ita) + 0.39
8. Alexandre Moos (Zwi) + 0.59